Contact

Google

Proiect multi-cultural pentru lideri

17 – 23 iunie 2013, Crimeea, Ucraina

Proiect multi-cultural pentru lideri

Pregatirea noilor camp-leaderi pentru proiectele internationale de voluntariat

Crimea, Ucraina

17 – 23 iunie 2013

 

Apel catre potentiali participanti!

Proiectele internationale de voluntariat, precum taberele de voluntariat (workcamps) sau schimburile de experienta pentru tineri (youth exchanges), se numara printre activitatile de baza ale organizatiilor de voluntariat si programelor pentru tineri. Fiecare proiect insa are nevoie de un camp-leader, un coordonator, un conducator al grupului. Indiferent de titlul propriu-zis, sau de functiile indeplinite, un lider reprezinta cheia catre succesul oricarei tabere internationale. Prin programul de pregatire propus se urmareste antrenarea viitorilor coordonatori intr-o atmosfera internationala, discutarea numeroaselor aspecte ale proiectelor de voluntariat si pregatirea camp-leaderilor pentru workcamps/youth exchange, cooperarea pe plan global intre parteneri, rezolvarea potentialelor conflicte si a altor probleme ce tin de organizarea unui proiect si indrumarea participantilor. Aceasta sesiune de training se va axa in mod principal pe metode interculturale de studiu, care sa incurajeze grupul sa mearga mai departe de o seara internationala traditionala. Impreuna, vom colabora pentru a dezvolta idei de activitati si modalitati de a face invatarea interculturala mai accesibila. Pe langa aceasta abordare, participantii vor putea de asemenea sa afle despre rezervele online de informatii ce le au la dispozitie, si anume camp-leader wiki, o platforma prin care training-ul ofera noi materiale.

Cursul de training este organizat de catre IVS-UK si SVIT-Ucraina, in parteneriat cu Service Civil International, cu ajutor financiar din partea programului Youth in action, UK National Agency British Council.  Proiectul se va desfasura intre 17 – 23 iunie 2013 in Crimea, limba de baza fiind engleza.

Informatii pentru participanti!

Training-ul se adreseaza activistilor din cadrul ramurilor SCI, cat si tinerilor si voluntarilor din alte organizatii similare ca scop, care urmeaza sa fie camp-leaders in vara anului 2013 intr-o tabara internationala de voluntariat sau intr-un program de schimb pentru tineri si care deja au experienta de a fi participat la alte sesiuni pregatitoare de acest gen. Asteptam participanti din Austria, Bulgaria, Spania, Ungaria, Slovenia, UK, Armenia, Italia, Georgia, Ucraina, Serbia, Rusia, Belarus si Romania.

Toate costurile privind masa si cazarea, precum si training-ul in sine si materialele necesare, sunt acoperite pe toata durata sesiunii. Taxa de participare pentru CIS si Serbia este de 25 de euro, pentru „noile” tari europene (Ungaria, Romania, Slovenia) de 30 de euro, iar pentru „vechile” tari europene de 35 de euro. In ceea ce priveste transportul, costurile calatoriei vor fi rambursate in masura de 70%, iar participantii sunt rugati sa ia in considerare impactul asupra mediului inconjurator atunci cand isi planuiesc plecarea.

Programul va include urmatoarele subiecte de discutie:

1. De ce trebuie luata in considerare natura internationala a proiectelor de voluntariat

2. Responsabilitatile diferitelor parti implicate in workcamps/youth exchange

3. Calitatea de lider, dinamica grupului, luarea deciziilor

4. Comunicarea si studiul intercultural, trecerea dincolo de barierele traditionale ale organizarii unei seri internationale

5. Aranjamente si pregatiri practice

6. Organizarea independenta a grupului si impartirea responsabilitatilor

7. Contactul si implicarea comunitatii locale in activitatile organizate in cadrul proiectelor

8. Prevenirea si rezolvarea conflictelor si a situatiilor de urgenta

9. Workshop-uri organizate de catre participanti pe diverse teme (de ex. pace, ecologie, etc)

 

Aplicatiile trebuie trimise pe adresa de email ancasolacolusciro pana pe data de 20 mai 2013.

 

 

 

SCI-RO_Campleader_Training_-_Call_for_Participants.doc

doc, 29 KB, 05/15/13, 524 downloads

SCI-RO_Campleader_Training_-_Application_Form.doc

doc, 24.5 KB, 05/15/13, 540 downloads

Print this page


Revision: 2013/05/15 - Copyright SCI Romania and SCI - Created by MC