Contact

Google

Tabula Rasa - Schimb international de experienta pentru tineri

10 – 18 August 2013, Carpati, Ucraina

Tabula Rasa

Schimb international de experienta pentru tineri

Carpati, Ucraina

10 – 18 August 2013

 

Ce au in comun stilul de viata sustenabil, sportul, pacea, dialogurile inter-culturale, acceptarea si incluziunea sociala, combaterea rasismului si a xenofobiei? Voluntariatul international. Prin intermediul acestui proiect vrem sa facem un exercitiu de imaginatie – sa ne imaginam ca pornim de la un panou gol (tabula rasa) – pentru a-l putea umple cu teme, idei si activitati care sa faca voluntariatul international o experienta si mai interesanta si atragatoare.

Despre ce se discuta? Totul de la temele abordate de catre proiectele internationale de voluntariat: pacea, combaterea rasismului si a xenofobiei, acceptarea sociala, promovarea ecologiei si a unui stil de viata sustenabil, implicarea civica. Cum se desfasoara dialogul inter-cultural? Traind, gatind, discutand si descoperind impreuna sub forma unui grup international, facand munca de voluntariat, sport si activitati creative (fotografie, design, teatru, etc).

Impreuna, ne propunem sa umplem panoul alb cu discutii si prezentari pe teme de voluntariat si prin intermediul proiectelor pe diverse subiecte. Grupuri mici vor dezvolta noi idei si vor testa metode sau exercitii creative in cadrul unor sesiuni practice, dandu-le participantilor sansa de a se angaja in diferite metode de lucru (jocuri, activitati, etc), de a face sport, design, a fotografia si de a organiza sesiuni de brainstorming pentru a contura noi proiecte.

Programul va include urmatoarele activitati:

·         O piata de proiecte si subiecte „Gusturi si culori ale tinerilor din mediul international de voluntariat”: un spatiu liber de prezentare pentru grupuri mici/individual in concordanta cu interesele participantilor, unde ei pot prezenta proiecte si activitati la care au luat parte

·         Discutii si schimburi de idei asupra ce reprezinta o buna conduita in ceea ce priveste educatia pentru pace, sustenabilitatea ecologica si schimbarile climatice, implicarea civica activa si invatarea inter-culturala pusa in practica, precum si o analiza critica asupra proiectele internationale de voluntariat pentru tineri si a activitatilor si metodelor adoptate de acestia

·         Workshop-uri practice ce contin jocuri si exercitii tematice, activitati sportive si proiecte creative

·         Workshop-uri paralele si colaborari creative in grupuri mici pentru promovarea voluntariatului, raspandirea metodelor inovatoare, a ideilor noi si a celor mai potrivite practici; este o nevoie imperioasa de noi concepte si formate pentru prezentarea taberelor internationale

Profilul participantilor:

·         Sa fie capabili sa lucreze in engleza

·         Sa aiba interesul si motivatia de a fi parte din acest proiect si de a contribui cu idei, informatii, propuneri de discutii si subiecte, etc.

·         Sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani

·         Sa aiba posibilitatea de a fi prezenti pe toata durata desfasurarii proiectului

·         Sa fie rezidenti ai uneia din cele 7 tari implicate in proiect (Romania, Germania, Armenia, Belarus, Ucraina, Spania si Moldova)

Conditii financiare:

Toate costurile privind mancarea si cazarea, precum si programul in sine si materialele de lucru vor fi acoperite pe toata durata proiectului. Costurile de transport vor fi rambursate in proportie de 70%, urmarind urmatoarele maxime:

·         400 euro – Armenia si Spania

·         300 euro – Germania

·         200 euro – Romania

·         100 euro – Ucraina si Moldova

·         150 euro – Belarus

Va incurajam sa considerati impactul ecologic al calatoriei si sa incercati pe cat posibil sa folositi mijloace de transport cu un grad cat mai redus de poluare.

 

Va asteptam in Ucraina!

 

SCI-RO_Tabula_Rasa_-_Call_For_Participants.doc

doc, 22.5 KB, 06/19/13, 600 downloads

SCI-RO_Tabula_Rasa_-_Application_Form.doc

doc, 24.5 KB, 06/19/13, 555 downloads

Print this page


Revision: 2013/06/20 - Copyright SCI Romania and SCI - Created by MC