Contact

Google

Ce facem si la ce va propunem sa luati parte

Voluntariat pe termen scurt: tabere internationale de voluntariat (workcamps)

Activitatea SCI se bazeaza in mare parte pe organizarea taberelor internationale de voluntariat ce pot avea specific diferit (social, ecologic, artistic, etc.).

In fiecare an, peste 4000 de voluntari participa, in reteaua SCI, la astfel de tabere in intreaga lume. Faptul ca oameni apartinand unor nationalitati si culturi diferite ajung sa traiasca si sa munceasca impreuna, face ca prejudecatile si falsele bariere intre diverse tari sa dispara. Totodata, taberele internationale reprezinta o modalitate unica de a intelege problemele cu care se confrunta comunitatile locale din intreaga lume si, in acelasi timp, reprezinta o modalitate de a contribui la eliminarea lor prin simpla munca de voluntariat. Detalii despre workcamps...

Programe de voluntariat pe termen lung (LTV)

Pentru cei care sunt interesati de voluntariat pe o perioda mai indelungata, exista si programe pe termen lung (peste o luna). Voluntariatul pe termen lung se bazeaza pe ajutorul pe care un singur voluntar cu experienta este dispus sa il ofere in realizarea unui proiect local pe o perioada mai lunga de timp, oferindu-se posibilitati mai mari de dezvoltare si intelegere reciproca.

Se are in vedere implicarea voluntarilor in proiecte proprii ale SCI sau in cadrul unor proiecte ale organizatiilor partenere. Detalii despre LTV...

Campanii si proiecte

SCI organizeaza actiuni nationale sau internationale legate de principalele domenii de activitate ale organizatiei sau se aliaza celor organizate de alte foruri. In cadrul campanilor si proiectelor se pot desfasura activitati de lobby (in sprijinul refugiatilor, al voluntariatului etc), actiuni de constientizare a unor probleme economice/sociale, actiuni de sprijinire a unor categorii sociale, etc.

Seminarii internationale

Destinate fie aprofundarii unor metode de implicare in arii de interes SCI, fie dezvoltarii unitare a organizatiei, seminariile sunt un prilej de afirmare a dimensiunii internationale a organizatiei dar si de dezvoltare personala a participantilor.

Vizite de studiu

SCI obisnuieste sa organizeze vizite de studiu in diferite tari pe diferite teme. Atunci cand SCI cauta noi parteneri in tari in care nu desfasoara inca schimburi sau atunci cand experienta intr-un anumit domeniu dintr-o tara sau grup se considera a fi utila si pentru alte grupuri, sunt organizate asemenea vizite de studiu.

Training

Destinate pregatirii membrilor in vederea eficientizarii activitatii si crearii unui management unitar, desfasurate pe plan intern sau international, astfel de activitati se constituie in veritabile modalitati de a dezvolta capacitatea de intelegere si actiune la nivelul societatii civile.

Contributie de participare:

Training intern - 5 RON

Training extern - dupa caz

Programe pentru tineri provenind din medii defavorizate

Implica tineri care in mod normal nu pot beneficia de astfel de oportunitati. Proiectele nationale si internationale realizate ofera tinerilor oportunitatea de a experimenta un mediu social si cultural diferit, sa priveasca la propria situatie dintr-o alta perspectiva decat cea obisnuita, sa devina mai increzatori in sine si sa constientizeze lucrurile pozitive pe care le au de oferit prin schimburile internationale la care participa.

Print this page


Revision: 2011/01/31 - Copyright SCI Romania and SCI - Created by MC