Contact

Google

Campania de strangere de jucarii

Sfarsitul unui inceput

 

...Totul a inceput cu un gand: de a aduce un zambet pe fetele micutilor pacienti, dar si celor mai maricei, internati la Spitalul Fundeni din Bucuresti.

Astfel, darurile lui Mos Nicolae au venit mai devreme anul acesta pentru copiii internati la sectia de pediatrie a acestui spitalul. Si asta datorita voua! Jucarii, hainute, cadita, bani (folositi pentru albumina) au ajuns in fiecare saptamana, prin cativa voluntari inimosi care au colectat jucariile iar unii le-au si dus direct la spital.


Despre ce a fost vorba

Campania de strangere de jucarii s-a desfasurat intre 26 octombrie si 27 noiembrie la initiativa Alinei Dragan, voluntar Service Civil International Romania. Beneficiarii au fost copii care merg acolo pentru chimioterapie sau alte tratamente si cu jucariile langa ei uita putin de durere, se entuziasmeaza si sunt mai receptivi la actul medical.

Jucarii_12.JPG

Gandurile si impresiile Alinei

 “Pe mine m-a impresionat inocenta bucuriei copiilor care, la fel ca orice alti copii, sanatosi, maresc ochisorii, intind mainile, aleg sau resping (pentru ca o prefera pe alta) o papusa, o masinuta sau un joc; inocenta de a fi atat de naturali, lipsiti de incrancenarea majoritatii adultilor care trec prin acelasi tip de suferinta, putin tristi ca trebuie sa faca tratament si sa stea cateva ore in pat legati la o perfuzie; fara constiinta (rationala) bolii, si a ceea ce au de pierdut daca nu supravietuiesc.

 Am participat la impartirea jucariilor si hainutelor catre copii: stateau in jurul nostru si unii asteptau cuminti sa impartim jucariile, altii strigau “giraja o vreau eu!”, “da-mi mie robotul!”, cu curiozitatea de a descoperi ce mai scoatem din sac. Unora dintre copii, care stateau in pat, le-am dus jucariile si am asistat la botezul unei papusi, la ordonarea jucariilor la capatul patului, la organizarea papusilor pentru servirea mesei.

Intr-o dupa amiaza (era a doua oara cand mergeam cu jucarii la spital), la intrare stateau pe o bancuta copii si mamici. Cand m-au vazut venind, au sarit in picioare si au venit dupa mine; in lift una dintre fetite se uita inspre mine si cutia pe care o tineam in brate. Am scos o vacuta de plus si i-am intins-o; a luat-o cu nesat si a strans-o la piept. Continua sa ma priveasca. Si pentru ca tinea vacuta intr-o mana si una era libera i-am dat si un ursulet - aproape sa scape suzeta pe care o tinea in gurita din cauza zambetului larg pe care mi l-a oferit. S-a intors apoi catre mama ei si s-a laudat cu noii ei prieteni.

 M-a impresionat rasunetul campaniei: si dupa 3 saptamani de la initierea ei, am primit telefoane de la persoane care imi spuneau ca tocmai primisera mesajul si vroiau sa faca donatii, ceea ce insemna ca mesajul continua sa fie trimis.”

Multumirile noastre merg catre:

Cei care facut donatii (in ordine alfabetica):

Ileana Amaximoaei

Nadia Arhire

Ramona Cornei

Suzan Dima

Silvia Dobrescu

Oana Enache

Corina Filip Tudor

Andreea Gherghe (prin bunavointa dlui Haralambie Lohoza)

Nadia Huiban

Raluca Lisetchi

Lucian Mihai

Dorina Mocanu

Calin Muresan

Raluca Preoteasa

Izabela Soigan

Crina Turcanu

Mariana Vengher

amfms_3x_ro.jpg

Asociatia Medicilor de Familie din Tg Mures prin bunavointa dlui dr. Gabor

logo_Isopan-1.jpg

Angajatii firmei Isopan prin bunavointa dlui Bogdan Avram

logo_renault_ro.gif

Angajatii firmei Renault Trucks prin prin bunavointa dnei Aida Cioclei

logo_ro.gif

Angajatii firmei Servier Pharma prin prin bunavointa dnei Florentina Rosca

logo_supreme.gif

Angajatii firmei Supreme Group prin bunavointa drei Petrutei Didoiu-Spataru

Tnuva.jpg

Angajatii firmei Tnuva Romania Dairies prin prin bunavointa dnei Doina Manole

 

ro.-Style-dhllogo-MainLogoRef.MC4w.L2V0Yy9kZXNpZ24vZGVmYXVsdHN0eWxl.gif

DHL International http://www.dhl.ro - Un ajutor foarte important in aceasta campanie l-am primit din partea acestei companii de curierat care a asigurat transportul jucariilor de la Tg Mures la Bucuresti. Multumiri speciale drei Oana Hail!

Inimosii voluntari (tot in ordine alfabetica):

 Adina Basarim

 Floriana Filip

 Cristina Pop

 Radu Sen

 Mihaela Stefanescu

 Anca Vladila

 

 Asistentele sectiei de pediatrie si in special catre dna Nadia Ulmeanu care ne-a sprijinit pe tot parcursul campaniei si a functionat ca un liant puternic intre noi si micuti!

 Cei care vor ramane anonimi prin simplul fapt ca nu au donat, nici nu au colectat jucarii dar in schimb au lungit legatura intre copii si cei de la care au venit darurile trimitand mai departe mesajul campaniei!

 Am postat cateva poze ale micutilor alaturi de jucariile primite (pozele sunt realizate cu acordul parintilor si a personalului medical).

 “Imi doresc ca aceasta campanie sa se multiplice de multe ori, chiar daca initiatorii ei vor fi diferiti, la fel si beneficiarii. “

                                                    Alina Dragan

 Sa aveti parte de sarbatori cu multa caldura si iubire, in care sa primiti si sa daruiti, sa va simtiti sufletul bogat de bunatatea oamenilor si a lui Dumnezeu!
 

Print this page


Revision: 2011/01/31 - Copyright SCI Romania and SCI - Created by MC