Contact

Google

Let’s do it , Romania!

25 septembrie 2010

   SCI sustine "Let`s Do It, Romania!”, cel mai mare proiect de implicare sociala organizat pana in prezent in Romania, care isi propune curatarea mormanelor de gunoi generate de oameni in arealele naturale ale tarii, intr-o singura zi. Ziua de Curatenie Nationala este 25 septembrie 2010, data la care toti romanii sunt asteptati sa se implice. Putem stabili un record: in acest moment, Romania este tara cea mai mare care realizeaza acest proiect. 

Proiectul a fost implementat cu succes in Estonia (2008), Letonia si Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) si Slovenia (aprilie 2010).

Doua dintre obiectivele principale sunt curatarea teritoriului Romaniei de deseurile aruncate necorespunzator în ecosistemele naturale si prevenirea reaparitiei acestora, lucrari care au fost solicitate Romaniei si de Uniunea Europeana, prin intermediul Comisiei Europene.

Te poti implica prin:
• Participarea la Ziua de Curatenie Nationala ca membru si persoana de contact a unei echipe. Mai multe detalii pe http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/
• Participarea la Ziua de Curatenie Nationala ca membru al unei anumite echipe deja inregistrata de persoana de contact (folosind codul echipei – obtinut de la persoana de contact a acesteia).
• Participarea in echipa de organizare locala, in judetul tau. Mai multe detalii pe http://www.letsdoitromania.ro/organizarea-locala/
• Participarea la actiunea de cartare.( Cartarea reprezinta procesul de identificare a mormanelor de gunoi, caracterizarea lor si transmiterea coordonatelor geografice ale acestora, in vederea crearii unei harti digitale cu punctele respective.). Mai multe detalii pe http://www.letsdoitromania.ro/cartarea/


Copiii tai te vor întreba daca ai fost si tu unul dintre voluntarii „Let’s Do It, Romania!”. O sa-i spui ca da, ca ai fost si tu unul dintre cei care au schimbat intr-o singura zi felul in care arata o tara, sau ca era ceva interesant la TV si ai stat acasa? Nu rata sansa de a-ti schimba tara!

Print this page


Revision: 2011/01/31 - Copyright SCI Romania and SCI - Created by MC