Contact

Google

Caravana Pacii

29 iulie - 1 august 2012, Bucuresti


 
Oameni din intreaga lume se alatura unui viitor mai  pacifist
Vino si tu alaturi de ei in perioada 29 iulie – 1 august!„Caravana Pacii” a inceput pe 1 iulie in Finlanda si se va incheia in Spania pe 13 septembrie. In Romania va stationa la Bucuresti in perioada 29 iulie - 1 august, timp in care 8 voluntari internationali vor realiza un documentar despre discriminare, rasism si xenofobie si locul pe care acestea il ocupa in viata noastra de zi cu zi.
   
32 persoane de pe 4 continente, 13 tari vizitate (Finlanda, Bulgaria, Croatia, Serbia, Kosovo, Romania, Austria, Ungaria, UK, Belgia, Germania, Italia, Spania), peste un an de organizare ,  si planificare pentru traseul Caravanei – acestea sunt doar cateva dintre statisticile proiectului international „Caravana Pacii”.

Ce presupune proiectul?
Grupuri de oameni instruiti in domeniul pacii numiti „mesageri de pace” se vor deplasa in 13 tari europene (de la Helsinki la Barcelona) cu scopul de a raspandi o cultura a pacii. Ei se vor opri in mai multe orase si sate pentru a organiza ateliere de lucru si actiuni de strada impreuna cu activistii/voluntarii locali. Ei vor incerca sa antreneze localnicii in dezbateri privind cele mai bune modalitati de a obtine pacea si de ce fiecare dintre noi si toata lumea poate contribui la acest obiectiv. Pe langa acestea/De asemenea, ei  vor colecta semnaturi pentru o petitie internationala de pace ce va fi ulterior inmanata politicienilor de la Bruxelles.

De ce un astfel de proiect?
Intr-o lume in care auzim despre conflicte armate si terorism, despre nedreptate sociala si discriminare, despre glorificarea materialismului si a agresivitatii, acum, mai mult decat oricand, este important sa ne reamintim ca violenta nu este raspunsul.

Solutionarea conflictelor pe cale pasnica, indiferent de natura acestora, este esentiala pentru a construi o lume mai buna!


Detalii si noutati despre programul Caravanei gasiti pe site-ul: caravan.no-more-war.net
Pentru mai multe informatii accesati www.sci.ro sau  contactati-ne la adresa officesciro.

 


 

Programul Caravanei Pacii in Bucuresti

duminica, 29 iulie - sosirea voluntarilor, cunoasterea echipei, vizitarea Bucurestiului
luni, 30 iulie - filmarea interviurilor in vederea crearii unui documentar. Ne puteti gasi in zonele: Gara de Nord, strada Arthur Verona.
marti, 31 iulie ora 19:00 la Hobby Cafe / Centrul More of You (detalii si harta) - prezentarea versiunii finale a documentarului

 

Echipa proiectului

Anca Solacolu - coordonator, comunicare cu partenerii internationali
Andreea Gherghe - coordonator local
Ioana Zamfir - coordonator local, responsabil financiar
Mihaela Dobroiu - membru al echipei No More War
Ionut Goian - responsabil IT
Marian Raicu - responsabil logistica

Peace_Caravan_2012_Manifest.pdf

pdf, 169.3 KB, 07/30/12, 278 downloads

Print this page


Revision: 2012/08/02 - Copyright SCI Romania and SCI - Created by MC