URL: http://sci.ro/archive/index.php?despre_noi


Service Civil International Romania (SCI-RO) este o asociatie de voluntariat, non-guvernamentala, apolitica si non-profit, infiintata in 1993. In 1998 SCI-RO a devenit membru cu drepturi depline a organizatiei si miscarii pacifiste de nivel mondial, SCI.

Misiunea SCI-RO este de a educa oamenii in spirit pacifist.

SCI-RO urmareste promovarea pacii, solidaritatii nationale si internationale prin activitati de voluntariat, combate intoleranta, rasismul si orice manifestari de extremism si militarism ce pun in pericol viata si libertatea fiecaruia.

Noi credem ca oamenii pot trai impreuna intr-o atmosfera de respect reciproc si fara sa apeleze la vreo forma de violenta pentru a solutiona un conflict.

Organizam proiecte internationale de voluntariat in intreaga lume deoarece avem convingerea ca pacea poate fi atinsa numai daca oameni cu experiente si din culturi diferite se intalnesc si invata sa coopereze si sa lucreze impreuna.


Obiective

Domenii de implicare

Activitatile organizatiei se desfasoara dupa principiile voluntariatului pus in slujba societatii civile.

Activitati
Programele desfasurate de noi se adreseaza tuturor, indiferent de sex, de apartenenta culturala sau statut social, nationalitate, religie sau varsta si se bazeaza pe principiul voluntariatului ca mijloc de realizare al schimburilor sociale.

Print this page