Contact

Google

Voluntariat pe termen lung

Proiectele LTV presupun o motivatie speciala din partea voluntarilor. De cele mai multe ori acestia nu vor mai lucra in grupuri la fel de mari ca in tabere, ci in comunitati mai mici, mai izolate. De asemenea, se cere foarte multa initiativa din partea voluntarilor.

Exista doua categorii de proiecte de voluntariat pe termen lung (intre 1-24 luni):


1. Proiectele «Long Term Volunteer», deschise tuturor

Proiectele de voluntariat pe termen lung (LTV) reprezinta o posibilitate de a petrece peste o luna in alta tara decat Romania, lucrand intr-un proiect care colaboreaza cu ramura SCI din tara gazda. Astfel va puteti implica intr-un proiect ecologic sau ce are grup tinta persoane cu nevoi speciale, tineri dezavantajeti, minoritati etnice, sau puteti incepe chiar intr-unul din birourile SCI.

Comparativ cu o tabara, la un proiect LTV de obicei participa 1-3 voluntari si nu exista lideri. Acest lucru favorizeaza o legatura mai stransa intre voluntari si proiect insa necesita o mai mare responsabilitate si initiativa din partea ambelor parti – a voluntarului si a proiectului.

Bugetul unui astfel de proiect include cheltuielile de cazare, masa si bani de buzunar, asigurare medicala; transportul si costurile de viza sunt responsabilitatea voluntarului.


Pentru a participa la un astfel de proiect trebuie sa:
 
  • fiti membru sau simpatizant SCI Romania
  • aveti minim experienta unei tabere de voluntariat
  • aveti virsta minima de 18 ani (nu exista limita de vista superioara)
  • sa va alegeti un proiect consultand Lista cu proiecte LTV
  • sa va inscrieti in proiectul preferat completand un formular tip
  • sa achitati contributia de LTV in valoare de 250 RON


2. Proiectele LTV «European Voluntary Service (EVS)»


Reprezinta o oportunitate oferita tinerilor intre 18-30 ani de a lucra in folosul comunitatii locale dintr-o alta tara decat tara lor de origine, in diferite domenii de activitate, cum ar fi social, cultural, mediu, patrimoniu, sport si recereere.

Voluntarul trebuie sa locuiasca legal intr-una din tarile participante la programul Youth (Tineret) al Comunitatii Europene. Voluntarul se angajeaza in aceasta experienta cu dorinta de a invata si de a aprecia alta cultura, de a se integra in alta comunitate si de a lua parte activ la actiuni in sprijinul acesteia, fiind responsabil cu sarcinile care ii revin.

Pentru a fi acceptati ca voluntar, tinerii nu sunt conditionati de o anumita calificare sau de mediul social din care provin.

Bugetul unui astfel de proiect include toate cheltuielile de transport, cazare, masa, asigurare medicala, bani de buzunar si, in functie de durata, un curs de limba pentru voluntari.

Pentru a participa la un astfel de proiect trebuie sa:
  • fiti membru sau simpatizant SCI Romania
  • aveti intre 18 - 30 ani
  • aveti minim experienta unei tabere de voluntariat
  • sa ne asistati in completarea unor formulare de inscriere speciale.


Atentie! Numai biroul SCI Romania poate procesa si transmite candidatura voastra pentru un post LTV catre o alta ramura sau organizatie partenere. Nu contactati direct organizatiile din alte tari - veti fi redirectionati catre noi!

Print this page


Revision: 2011/01/31 - Copyright SCI Romania and SCI - Created by MC