Contact

Google

Sa muncesc pe gratis... Glumesti?!
Tabere internationale de voluntariat in toata lumea
Intr-o societate atit de materialista ca a noastra suna poate ciudat sa faci voluntariat, nu?! Si totusi, citeva zeci de membri SCI Romania participa in fiecare an la activitati de voluntariat in tara sau in strainatate. Anual, peste 4000 de voluntari de virste, nationalitati si stiluri de viata diferite iau parte la taberele organizate in reteaua SCI.

Tabara internationala de voluntariat (pe scurt "workcamp" sau "tabara") constituie cea mai populara activitate a SCI in intreaga lume.

Indiferent de locatie sau tipul proiectului (ex: o rezervatie ecologica in Olanda, un centru de copii orfani langa Timisoara sau un proiect de dezvoltare a infrastructurii intr-un sat in India) aceleasi principii de multiculturalitate si acelasi mesaj pacifist caracterizeaza orice tabara de voluntariat SCI.

Taberele ofera oportunitati unice de a cunoaste si intelege culturi diferite, de a te debarasa de anumite prejudecati, de a veni in sprijinul unor semeni mai putin "favorizati" de soarta, de a face ceva util, de a invata lucruri noi, de a vorbi o limba straina, de a te cunoste mai bine si de a-ti explora propiile limite, de a intelege ce inseamna a fi voluntar, de a calatori. Nu in ultimul rand, intr-o tabara se vor lega prietenii noi, internationale. Toate aceste ingrediente sunt puse laolalta timp de 2-3 saptamani pentru a atinge un obiectiv comun, oferind beneficii atat comunitatii locale cat si participantilor la tabara.

Ce este o tabara de voluntariat?
Multi ne-au copiat, dar noi raminem originalul!
Intr-o tabara de voluntariat (workcamp) persoane de diferite nationalitati, culturi, ideologii, etc. traiesc si lucreaza impreuna, timp de doua - trei saptamani, la un proiect in folosul unei comunitati locale. Majoritatea taberelor se desfasoara in timpul verii si includ intre 10 si 20 de participanti.

Principiile taberelor de voluntariat
Este bine sa aflati ce se asteapta de la voi ca participanti, inainte de a lua parte la un asemenea proiect.

Inscriere
Ce trebuie sa faci ca sa te inscrii intr-o tabara de voluntariat SCI.

Print this page


Revision: 2018/06/21 - Copyright SCI Romania and SCI - Created by MC